Hlavné výhody používania elektrických vozíkov a skútrov

13.04.2023 00:00

Elektrické vozíky sú pre seniorov skvelým spôsobom ako sa pohybovať a udržiavať si nezávislosť.

Hlavné výhody používania elektrických vozíkov a skútrov:

 Zvýšenie mobility a nezávislosti: Elektrické vozíky umožňujú seniorom pohybovať sa bez pomoci iných ľudí. Týmto spôsobom si môžu udržať svoju nezávislosť a slobodu.

•  Zlepšenie fyzickej kondície: Používanie elektrického vozíka môže pomôcť seniorom zlepšiť ich fyzickú kondíciu. Prechádzky na čerstvom vzduchu sú dôležité pre zdravie a pohodu.

•  Zníženie rizika pádov a zranení: Elektrické vozíky sú stabilnejšie ako bežné chodidlá alebo barle, čo znižuje riziko pádov a zranení.

•  Zlepšenie kvality života: Používanie elektrického vozíka môže pomôcť seniorom udržať si ich nezávislosť a slobodu. Týmto spôsobom si môžu udržať svoju kvalitu života a byť aktívni aj v starobe.
 

Ako si správne vybrať elektro vozíky?

 

Pri výbere elektrického vozíka je dôležité si správne vybrať. Základným faktorom je, kde sa bude daný vozík používať a kde bude uskladnený. V prípade, že bývate v obytnom dome (paneláku) sú vhodné menšie vozíky, ktoré sa zmestia do výťahu, predsiene. Ak máte dom s vlastnou záhradou alebo chodníkom, potom by ste mali zvážiť väčší vozík s väčšími kolesami.

Ďalším faktorom je nosnosť vozíka. Nosnosť vozíka by mala byť dostatočná na prepravu vášho tela a akýchkoľvek vecí, ktoré by ste mohli potrebovať.

Okrem toho by ste mali zvážiť aj rýchlosť a dobu jazdy na jedno nabitie batérie. Väčšina elektrických vozíkov má rýchlosť okolo 6 km/h a dobu jazdy na jedno nabitie batérie okolo 20 km. Avšak v ponuke sú aj väčši vozíky s rýchlosťou do 10km/h a veľké vozíky s rýchlosťou až 15 km/h, tieto majú dojazd až 30km na jedno nabitie.

 

Radi Vám pomôžeme pri výbere elektrického vozíka. 

Telefonicky: 0902109133  alebo email:  elektro.voziky@gmail.com

 

 


Kontakt

Elektro vozíky

Šípková 35
048 01 Rožňava
www.elektrovoziky.sk

+421 944 449 610
+421 902 109 133